ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики змінили тактику провокацій у зоні АТО, - штаб

Сепаратисти відкривають вогонь на тимчасово окупованій території

Бойовики змінили тактику провокацій у зоні АТО, - штаб
Фото: warfiles.ru

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі вчора протягом доби бойовики загалом дотримувалися перемир'я.

Однак як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці, останнім часом противник змінив тактику.

"Злочинці цілеспрямовано не обстрілюють українських позицій, а відкривають вогонь на тимчасово окупованій території в напрямку позицій сил АТО.

Після невдалих спроб нав'язати бій бойовики звинувачують українських військових у зриві мирних домовленостей ", - йдеться в повідомленні.

Зокрема вчора неподалік Маріуполя близько 13:00 на тимчасово окупованій території сепаратисти відкрили вогонь зі стрілецької зброї в напрямку українського опорного пункту в селищі Бердянське. У відповідь сили АТО зброю не застосовували. При цьому, зазначають у штабі, вже ввечері деякі проросійські інформагентства почали звинувачувати українську сторону в порушенні перемир'я й обстрілах мирних населених пунктів.

Нагадаємо, вчора "ДНР" спочатку звинуватила Збройні Сили України в обстрілі 9-поверхівки на околиці Донецька з танка, а потім один із ватажків "ДНР" Едуард Басурін заявив, що під обстріл потрапило також село Веселе, розташоване на захід від зруйнованого термінала аеропорту "Донецьк".

У результаті обстрілу нібито загинув один цивільний (у Донецьку), один бойовик (у Веселому). Нібито поранено ще одного мирного жителя і двох бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram