ГоловнаСуспільствоЖиття

Американський ракетний есмінець Porter увійшов у порт Одеси

Корабель пришвартувався біля нового причалу Карантинного молу, де пробуде кілька днів

Американський есмінець із керованою ракетною зброєю DDG-78 USS Porter сьогодні вранці зайшов в Одеський порт і пришвартувався біля нового причалу Карантинного молу.

Як повідомляє "Думская", корабель пробуде в порту декілька днів.

Фото: dumskaya.net

Есмінець побудували в 1996-1998 роках на верфі Ingalls Shipbuilding. Він належить до типу "Арлі Берк". Повна водотоннажність "Портера" - 8915 "довгих" тонн, довжина - 153,92 м, ширина - 20,1 м, осадка - 9,4 м з гідроакустичною станцією. Чотири газотурбінні установки потужністю 108 тис. кінських сил. Максимальна швидкість ходу - 32 вузли (майже 60 км/год.), дальність плавання - 4400 миль на 20 вузлах. Екіпаж есмінця - 337 осіб, зокрема 23 офіцери.

Фото: dumskaya.net

Корабель озброєний двома пусковими установками системи "Іджис" із 29 (носова частина) і 61 (кормова) сотами для ракет.

Соти можна заряджати крилатими ракетами "Томагавк", протичовновими ракетами RUM-139 ASROC і зенітними ракетами, зокрема здатними перехоплювати балістичні цілі.

Також на "Портері" є дві здвоєні пускові установки для пуску протикорабельних ракет "Гарпун", протичовнові торпеди, 127-міліметрова артустановка і дві шестиствольні зенітні артустановки "Фаланкс". Управління вогнем автоматизоване. Використовувана РЛС AN/SPY-1 з фазованими антенними ґратами здатна "бачити" мішені на відстані до 320 км (низького лету - до 80 км). Пікова потужність радара - 4-6 МВт.

Фото: dumskaya.net

Есмінець Porter брав участь в іракській війні 2003 року, антипіратській операції в районі Сомалі. У ніч з 11 на 12 серпня 2012 року есмінець зіткнувся в Перській затоці з японським нафтовим танкером Otowasan, що йшов під прапором Панами.

Нагадаємо, Porter дислоковано в Чорному морі в рамках операції "Атлантична рішучість", розпочатої для підтримки союзників США по блоку НАТО у зв'язку з конфліктом на сході України і діями Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram