ГоловнаСуспільствоВійна

У Привіллі при затриманні застрелили особливо небезпечного бійця "Торнадо"

Боєць на прізвисько "Товстий" чинив збройний опір міліції

У Привіллі при затриманні застрелили особливо небезпечного бійця "Торнадо"

У районі Привілля Луганської області знешкодили розшукуваного за скоєння особливо тяжких злочинів, раніше п'ять разів судимого співробітника роти МВС "Торнадо" на прізвисько "Товстий".

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Годину тому при спробі затримання... чинив озброєний опір (вистріляв у міліціонерів обойму з пістолета Макарова і намагався кинути гранату) був знешкоджений розшукуваний військовою прокуратурою за скоєння особливо тяжких злочинів, раніше п'ять разів судимий співробітник роти "Торнадо" Диякон В. М. (кличка "Товстий"). Внаслідок законного застосування зброї співробітниками міліції підозрюваний помер до приїзду швидкої допомоги", - повідомив Матіос.

На місці укриття розшукуваного правоохоронці виявили снайперську гвинтівку, 5 гранат, патрони і раніше викрадені у жителів Луганської області матеріальні цінності та автомобіль.

"Відповідно до свідчень потерпілих у справі загиблий разом з "Моджахедом" (його затримали 10 вересня під Києвом, - ред.) вирізнявся найбільшою жорстокістю і безжальністю при катуванні незаконно затриманих цивільних людей", - зазначив Матіос.

Нагадаємо, рота МВС "Торнадо" з грудня 2014 року по червень 2015 року охороняла громадський порядок у Привіллі і Станиці Луганській. У червні військова прокуратура затримала вісьмох членів роти, які перебували поза місцем її дислокації. Дізнавшись про це, бійці, які перебували на базі "Торнадо" у Привіллі Луганської області, збунтувалися, не дали військовим прокурорам провести слідчі дії і зайняли кругову оборону.

Через кілька днів переговорів їх все ж таки вдалося переконати підкорятися наказам. Роту "Торнадо" вивели за межі зони АТО, розформували, а бійців, які виявили бажання залишитися служити, перевели в полк "Миротворець", який зараз дислокується в Боярці Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram