ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі зберігається тиша

За офіційними даними, обстрілів немає вже шість днів.

На Донбасі зберігається тиша
Фото: Макс Левин

Від опівночі і до 18:00 вівторка в зоні АТО противник повністю дотримувався режиму припинення вогню.

"Тому сьогодні, виконуючи мирні домовленості, сили АТО продовжили відведення танків з передових позицій у Луганській області в певні райони, на відстань не менш ніж 15 кілометрів від лінії розмежування", - повідомляє прес-центр АТО.

Під час перемир'я сили АТО займаються розмінуванням місцевості. У цей час на Донбасі працюють 36 груп розмінування, 17 з яких перебувають безпосередньо на передових рубежах. У вересні сапери ЗСУ знешкодили понад 4500 вибухонебезпечних предметів та очистили близько 10 гектарів територій.

У складі сил АТО сапери-інструктори навчають молодих фахівців. За серпень-вересень було підготовлено 114 саперів, ще 72 людини вже незабаром закінчать навчання.

Нагадаємо, в понеділок у зоні АТО біля села Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області через Сіверський Донець переправилася ворожа ДРГ. Сили АТО її виявили і змусили відступити. Під час переслідування було поранено одного українського військовослужбовця.

За офіційними даними, з 1 жовтня на Донбасі не було жодного обстрілу. 5 жовтня військові почали відведення озброєння від лінії фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram