ГоловнаСуспільствоВійна

МВС затримало 35 членів парамілітарної громадської організації

"Борці з корупцією" носили камуфляж і "розгрузки", хоча до військових стосунку не мали

МВС затримало 35 членів парамілітарної громадської організації
Фото: www.mvs.gov.ua

Міліція Києва затримала у Василькові 35 членів громадської організації "Всеукраїнська народна рада протидії корупції та громадської експертизи влади".

Як повідомляється на сайті МВС, обшук проводився в будинку одного з фігурантів кримінального провадження за статтею "Хуліганство" у зв'язку з використанням піротехніки під час мітингу біля будівлі Державної фіскальної служби.

Під час обшуку міліціонери вилучили військову амуніцію, зокрема камуфльовану форму, берці, розвантажувальні жилети, піротехнічну продукцію, у тому числі вибухові пакети, і гроші - 4 тисячі доларів США та 77 тисяч гривень.

"Крім того, затримали 35 осіб у віці від 25-ти до 35-ти років. Серед них - чотири жінки. Усі - жителі київського регіону, деякі проживали безпосередньо за місцем проведення слідчої дії. На момент затримання частина громадян вже переодягнулися в камуфльований одяг", - сказано в повідомленні.

Затриманих доставлять у відділ міліції, встановлять особу кожного і опитають, а потім ухвалять процесуальне рішення.

У повідомленні МВС назва громадської організації не називається, однак на відеозаписі, оприлюдненому на сайті міністерства, власник будинку згадує, що він член "Всеукраїнської народної ради протидії корупції". На сайті цієї організації зазначено, що мітинг біля ДФС вона організувала 25 вересня. Також на відео кілька затриманих молодих людей у камуфляжі і в "розгрузках" розповідають, що брали участь у мітингах за гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram