ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін призначив т.в.о. директора Центру оцінювання якості освіти

УЦОЯО тимчасово очолив Вадим Карандій

Кабмін призначив т.в.о. директора Центру оцінювання якості освіти
Вадим Карандий
Фото: studiarium.net

Кабінет Міністрів призначив Вадима Карандія тимчасово виконувачем обов'язків директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Про це на брифінгу повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

"Сьогодні директором, виконувачем обов'язків директора, призначено Вадима Анатолійовича Карандія", - сказав він.

За словами Квіта, Карандій досі очолював інформаційний ресурс, який займався Єдиною державною електронною базою з питань освіти.

Він також уже працював у Центрі оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, наприкінці липня слідчі ГПУ, МВС і СБУ провели обшуки в УЦОЯО та вдома в Ігоря Лікарчука і його першого заступника Володимира Винника. Під час обшуків було вилучено комп'ютерне обладнання з доказами протиправних дій. Посадовим особам закидають втручання в "Систему оцінки якості освіти" та "Реєстр осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання" і зміни даних на користь третіх осіб. Міністр освіти Сергій Квіт висловив підтримку Лікарчукові, заявивши, що не сумнівається в його порядності. Однак Лікарчука усунули від посади на час проведення розслідування.

17 вересня Лікарчук подав у відставку. При цьому він заявив, що однією з причин такого рішення є звільнення його сина Костянтина з посади заступника голови Державної фіскальної служби. 22 вересня Кабмін прийняв відставку Лікарчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram