ГоловнаСуспільствоВійна

Диверсанти "ЛНР" планували підірвати міст через Дніпро

У Дніпропетровську затримали групу сепаратистів

Співробітники Служби безпеки спільно з міліцією знешкодили у Дніпропетровську диверсійну групу "ЛНР", яка готувала теракти в регіоні.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Двох учасників групи затримали на Кайдакському автомобільному мосту через Дніпро, який вони планували підірвати. У диверсантів вилучили по три гранати Ф-1 і РГД-5 і 6 запалів до них. Того самого дня співробітники спецслужби затримали ще двох членів групи, один з яких виявився міліціонером.

Фото: sbu.gov.ua

Під час обшуків у терористів правоохоронці вилучили два револьвери, перероблені під бойові патрони, портативні радіостанції, холодну зброю, чотири підроблені паспорти громадян України, комп'ютерну техніку.

Фото: sbu.gov.ua

У СБУ повідомили, що затримані визнали свою причетність до вибуху гранати у дворі Амур-Нижньодніпровського районного військового комісаріату Дніпропетровська, скоєного 12 вересня. Вони також збирали і передавали терористам "ЛНР" інформацію про дислокацію українських військовослужбовців у зоні АТО, добровольчі батальйони та волонтерські центри.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації). Затриманим оголошено про підозру й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, 20 вересня співробітники СБУ затримали на блокпосту в Донецькій області два автомобілі з 200 тис. гривень і гранатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram