ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ залишить спостерігачів на двох пунктах пропуску на кордоні з Росією до 31 січня

Водночас у МЗС зауважили небажання російської сторони допустити представників місії на інші пункти вздовж кордону в районах Донбасу.

ОБСЄ залишить спостерігачів на двох пунктах пропуску на кордоні з Росією до 31 січня
Фото: rbc.ua

Постійна Рада ОБСЄ схвалила Рішення про продовження мандата Спеціальної моніторингової місії спостерігачів на двох прикордонних пунктах пропуску на російській стороні російсько-українського державного кордону до 31 січня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністрества закордонних справ України.

"17 вересня 2015 року Постійна Рада ОБСЄ ухвалила Рішення про продовження мандата Місії спостерігачів ОБСЄ на двох прикордонних пунктах пропуску на російській стороні російсько-українського державного кордону до 31 січня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що відповідно до Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року всі його підписанти, включаючи Російську Федерацію, взяли на себе зобов'язання забезпечити постійний моніторинг російсько-українського державного кордону та його верифікацію з боку ОБСЄ, разом зі створенням зони безпеки в прикордонних районах України і РФ.

Разом з тим наголошується, що українська сторона висловлює жаль з приводу небажання російської сторони поширити мандат Місії спостерігачів ОБСЄ на двох прикордонних пунктах пропуску на російській стороні російсько-українського державного кордону на інші пункти вздовж кордону в районах, прилеглих до Донецької та Луганської областях.

"Така позиція російської сторони не може розцінюватися інакше, як проведення послідовної політики, спрямованої на подальше приховування від міжнародного співтовариства очевидних свідчень про пряме втручання РФ у конфлікт на Донбасі, у тому числі шляхом постачання важких озброєнь, військової техніки, регулярних військ і найманців", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачі ОБСЄ зафіксували пересування танків бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram