ГоловнаСуспільствоВійна

Кучма: все йде до замороженого конфлікту

Колишній президент не бачить військового шляху повернення Донбасу.

Кучма: все йде до замороженого конфлікту
Леонид Кучма
Фото: yes-ukraine.org

Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма вважає, що конфлікт на Донбасі може стати замороженим.

"Вся ситуація йде до того, щоб це був заморожений конфлікт: ні війни, ні миру. Це в інтересах насамперед нашого сусіда", - сказав він під час свого виступу на форумі YES.

Кучма нагадав, що це доля практично всіх збройних конфліктів, які виникли після розпаду СРСР. "Повернуся до історії недалекої, а можна сказати - навіть сьогодення. Розпад Радянського Союзу і ті конфлікти, які сталися на цій території. Карабах, далі Придністров'я, тоді весь Кавказ, передусім Абхазія і Південна Осетія. Скажіть, скільки всяких комісій було створено - і що? Хоч одна проблема вирішена? Ні. Світло в кінці тунелю видно? Ні", - сказав Кучма.

Він підкреслив, що вже зараз у європейських ЗМІ майже нічого не пишуть про те, що відбувається в Україні, зате є багато розмов про те, скільки Європа втрачає через санкції проти Росії, хоча її втрати - ніщо порівняно з українськими.

Водночас Кучма додав, що не бачить військового шляху вирішення конфлікту на Донбасі і закликав використовувати всі дипломатичні й інші сили для мирного закінчення війни.

Нагадаємо, восени минулого року Президент Петро Порошенко обіцяв, що замороженого конфлікту на Донбасі не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram