ГоловнаСуспільствоВійна

США відреагували на будівництво військової бази РФ біля кордону з Україною

Росія має право будувати військові бази в межах своїх кордонів.

США відреагували на будівництво військової бази РФ біля кордону з Україною
Фото: ТСН

США не можуть обмежити Росію в праві будувати військові об'єкти на своїй території, навіть поблизу кордону з Україною. Утім, Вашингтон більше хвилює активність росіян по інший бік кордону - в самій Україні.

Таку позицію стосовно будівництва в Бєлгородській області військової бази РФ висловив представник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

"Ми бачили ці повідомлення. Як я розумію, і якщо це правда, база розташована на території Росії. Країни мають таке право зводити (такі об'єкти - ред.) в межах своїх кордонів", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, зазначив він, "увага США сфокусована на тому, що росіяни роблять на іншому боці кордону - всередині України, продовжуючи порушувати суверенітет і територіальну цілісність України". Кірбі також зазначив, що зараз багато деталей будівництва бази залишаються невідомими, щоб точно стверджувати, що це буде дійсно військова база.

Нагадаємо, 9 вересня стало відомо, що Росія почала будівництво великої військової бази щонайбільше за 100 кілометрів на схід від Харкова і за 20 кілометрів від кордону з Україною - в районі міста Валуйки Белгородської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram