ГоловнаСуспільствоВійна

У "ДНР" заявили, що заблокували постачання вугілля в Україну

У "ДНР" вимагають палива і запчастин для вагонів

У "ДНР" заявили, що заблокували постачання вугілля в Україну
Фото: www.dtek.com

"Влада" самопроголошеної "ДНР" заявила, що заблокувала постачання вугілля в Україну.

Про це заявив так званий "міністр транспорту ДНР" Семен Кузьменко, повідомляє сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

"Наразі ми у відповідь блокуємо Україні постачання вугілля. У нас жорсткі вимоги. В України зараз критична ситуація, їм потрібно 1 млн 120 тис. тонн на місяць нашого палива, яке ми будемо постачати в разі зняття блокади на паливо і запчастини для вагонів і локомотивів, і якщо стріляти не будуть", - сказав Кузьменко.

За його словами, постачання припинять, поки не будуть виконані ці умови.

"Наразі в нас працює лише третина локомотивного господарства, і нам необхідно збільшити наші можливості для наших потреб", - додав "міністр".

Він також заявив, що якщо Київ зніме блокаду на ПММ і запчастини, "ДНР" буде достатньо двох місяців для того, щоб повністю "підняти" локомотивне господарство.

Нагадаємо, 29 серпня міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив, що Україна фактично вирішила проблеми із запасами вугілля напередодні опалювального сезону. Крім імпорту з Росії, Україна домовилася про імпорт 160 тис. тонн вугілля з Південно-Африканської Республіки. Також вивозять вугілля із зони АТО (переважно це робить ДТЕК Ріната Ахметова).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram