ГоловнаСуспільствоПодії

Під Сімферополем знайшли вбитими двох зниклих кримських татар

У Криму знову зникають кримські татари.

Під Сімферополем знайшли вбитими двох зниклих кримських татар
Фото: Сергей Нужненко

В анексованому Росією Криму знайшли вбитими зниклих нещодавно двох кримських татар - Мемета Селімова й Османа Ібрагімова.

Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелалом на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Як щойно повідомив мені учасник національного руху Мустафа Хаїров, зниклих 21 серпня Селімова Мемета й Ібрагімова Османа знайшли сьогодні о першій годині дня мертвими, за його словами, з ножовими пораненнями. Трупи були закопані неподалік від кафе в с. Богданівка під Сімферополем", - написав Джелалом.

При цьому він додав, що з іншого джерела стало відомо, що особу підозрюваного в убивстві встановлено, але поки що не затримано - і він перебуває в розшуку.

"За версією слідства, це побутове вбивство, що сталося після розпиття алкогольних напоїв і бійки, що виникла на цьому ґрунті", - написав Джелалом.

Раніше він повідомив, що за останні півтора тижня в Сімферопольському районі зникли троє кримських татар.

"27 серпня зник 45-річний Мухтар Арісланов, який проживає в сімферопольському мікрорайоні Фонтани. А сьогодні стало відомо про зникнення Селімова й Ібрагімова", - повідомив заступник голови Меджлісу.

Нагадаємо, МЗС України заявило, що окупаційна влада ігнорує фундаментальні права кримськотатарського народу. Системними стали випадки обмеження свободи віросповідання та зібрань, тиск на представників корінних народів, зокрема кримських татар, з метою відмови від громадянства України, а також придушення їхньої етнічної ідентичності.

"Посилюються гоніння на кримськотатарські ЗМІ та журналістів. Заборонено в'їзд на територію Криму лідерам кримськотатарського народу, до думки яких прислухається міжнародна спільнота. Тривають незаконні арешти і вбивства кримськотатарських активістів", - наголосили в МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram