ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві вшанували пам'ять жертв Іловайської трагедії

Учасники акції оновили списки полеглих на "Стіні пам'яті".

29 серпня - перша річниця трагічних подій в Іловайську, коли кілька сотень українських військових було вбито російськими військами.

Вшанувати пам'ять загиблих на Михайлівській площі зібралися понад 500 осіб, у тому числі представники батальйонів, які були в Іловайську. Учасники акції оновили списки полеглих на так званій "Стіні пам'яті". Раніше вздовж вулиці Трьохсвятительської було розміщено великі конструкції, на яких надруковано фотографії та біографії загиблих бійців.

Нагадаємо, Іловайська трагедія сталася наприкінці минулого літа. Тоді під Іловайськом Донецької області російські війська оточили позиції сил АТО, взявши бійців у так званий котел. Українським військовим обіцяли зелений коридор для виходу з оточення, але потім сформовану колону було розстріляно. Втрати під Іловайськом стали на той час наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.

У серпні військова прокуратура оприлюднила список українських бійців, які загинули під час Іловайської трагедії. Список містить імена 209 загиблих і дані про 157 непізнаних тіл, які були доставлені в морг Дніпропетровська. Ще 158 бійців вважаються зниклими безвісти. Список їхніх імен не оприлюднено, щоб не нашкодити тим, хто перебуває в полоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram