ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики продовжують стирати з лиця землі цілі райони, - СЦКК

Кількість обстрілів з боку терористів збільшилася на 10%.

Бойовики продовжують стирати з лиця землі цілі райони, - СЦКК
Борис Кременецкий
Фото: mil.gov.ua

Незаконні збройні формування 26 серпня різко збільшили кількість обстрілів позицій ЗС і мирних населених пунктів, у тому числі із забороненого мінськими домовленостями важкого озброєння.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook прес-центр АТО.

"Глибоке обурення викликають демонстративні провокаційні дії бойовиків, які продовжують ескалацію напруженості на лінії розмежування сторін на Сході України. Вони збільшили обстріли не тільки позицій Збройних Сил, а й мирних населених пунктів. І все це відбувається на тлі переговорів у Мінську з припинення вогню і встановлення миру", - заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню генерал-майор Борис Кременецький.

Так, згідно з повідомленням, загальна кількість обстрілів з боку НВФ 26 серпня збільшилася на 10% і становить 90 випадків порушення режиму припинення вогню.

Зазначається, що головна мета бойовиків - посіяти паніку і хаос серед мирного населення України, дискредитувати Збройні Сили та уряд України.

"Бойовики продовжують цинічно і методично стирати з лиця землі цілі райони і знищувати інфраструктуру міст і містечок. Більшої нелюдяності важко уявити", - підкреслили в СЦКК.

Так, 25 серпня бойовики з двох напрямків вели вогонь по місту Горлівка, в якому були пошкоджені дві школи №14 і №6, і це - напередодні Дня знань, першого вересня. Того самого дня бойовики зі 152 мм артилерійських систем вели вогонь по житловому масиву "Жовтень" у тимчасово окупованому місті Луганськ.

У СЦКК підкреслили, що ці та інші задокументовані факти чергових військових злочинів терористів, зафіксовані координати артилерійських позицій бойовиків, з яких вони обстрілювали підконтрольну територію, координати розміщення РСЗВ, райони концентрації бронетехніки і живої сили передано СММ ОБСЄ для подальшої перевірки та інформування 57 країн-учасниць ОБСЄ.

Раніше сьогодні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер звинуватив Росію в невиконанні зобов'язань, взятих на себе за мінськими домовленостями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram