ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко не бачить потреби в нових форматах мирних переговорів

Нормандський формат залишиться пріоритетним.

Порошенко не бачить потреби в нових форматах мирних переговорів
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко не бачить потреби створювати нові формати мирних переговорів. Він не відкидає таку можливість загалом, але вважає, що базовим має залишатися формат нормандський - за участю України, Франції, Німеччини та Росії.

Про це він повідомив на підсумковому брифінгу після переговорів у Берліні з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Ми не потребуємо нових форматів. У нас є формат Мінська, формат нормандський. Упевнений, що в рамках цих форматів ми можемо вирішити всі необхідні формати. Якщо буде побажання, у нас є й інший досвід: наприклад, у Британії під час саміту НАТО ми збиралися країнами "Великої сімки", збиралися в женевському форматі. Ми готові співпрацювати, але базовим вважаємо формат нормандський, який довів свою ефективність", - заявив Порошенко.

Франсуа Олланд і собі заявив, що "нормандський формат є найправильнішим". Меркель сказала, що "тристороння контактна група повинна працювати у своєму форматі і такий формат є правильним".

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда пропонує новий формат мирних переговорів. Він наполягає, що в них повинні брати участь сусіди України, зокрема сама Польща, США і представник Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram