ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони відзвітувало про спорудження трьох ліній оборони на Донбасі

На будівництво було виділено понад 850 млн гривень

Три лінії фортифікаційних споруд на сході України загальною кількістю 268 штук готові майже на 100%.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони.

"Три лінії фортифікаційних споруд готові майже на 100%. Загальна їх кількість - 268, 240 з яких будували силами облдержадміністрацій, а 28 - Збройних Сил України. Перша лінія контролюється ЗСУ, друга і третя охороняються частинами Нацгвардії", - йдеться в повідомленні.

Фото: mil.gov.ua

"На будівництво було виділено понад 850 млн гривень і консолідовано найкращий досвід будівельників...  Жодна країна після Другої світової війни не зводила такі грандіозні оборонні об'єкти менш ніж за півроку. І все це - в умовах складної економічної ситуації та бойових дій", - зазначив радник глави оборонного відомства Ігор Мельник.

Фото: mil.gov.ua

За словами представника Центрального управління інженерного забезпечення полковника Сергія Марценюка, під час випробувань фортифікації витримали вогонь усіх видів стрілецької зброї, гранатометів, мінометів і важкої артилерії.

Фото: mil.gov.ua

"Фортифікації вже довели свою реальну ефективність в бойових умовах. Під час боїв під Мар'їнкою, де було побудовано фортифікаційні споруди, ворог зазнав значних втрат, але так і не зміг прорвати нашу лінію оборони", - заявив Марценюк.

Нагадаємо, Порошенко затвердив план будівництва фортифікаційних споруд у березні 2015 року. 21 липня віце-прем'єр Геннадій Зубко заявив, що будівництво фортифікаційних споруд на Донбасі завершено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram