ГоловнаСуспільствоВійна

ООН почала роздавати гроші жителям Донбасу

Розмір допомоги - 20 доларів в еквіваленті.

ООН почала роздавати гроші жителям Донбасу
Фото: un.org

Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН почала розподіляти готівку в районах Луганської та Донецької областей, які перебувають під контролем України. Першим регіоном, де цього тижня почали роздавати готівкові кошти, стала північ Луганської області. Кожній людині видають суму в гривнях, що дорівнює 20 доларам США.

Гроші призначено для купівлі продуктів харчування, але їхні одержувачі зможуть розпорядитися ними на власний розсуд. Загалом ВПП забезпечить готівкою чи електронними ваучерами 140 тисяч осіб.

"ВПП надає допомогу у вигляді готівки там, де функціонують банки і ринки, щоб люди могли повернутися до нормального життя", - цитують на сайті ООН представника ВПП в Україні Джанкарло Стоппоні. Він додав, що готівкові кошти, так само як електронні ваучери, які ВПП роздає в інших районах, дозволять людям купити продукти харчування, які не входять у продуктові пайки: свіжі овочі, м'ясо і молочні продукти.

В ООН вважають, що допомога у вигляді готівки частково сприятиме розвитку місцевої економіки.

У ВПП зазначають, що до кінця року її співробітники збираються надати продовольчі набори, ваучери та готівкові кошти більш ніж 575 тисячам осіб, які постраждали у зв'язку з конфліктом на сході України. Дотепер ВПП надала допомогу 200 тисячам жителів України.

Від конфлікту на сході України тією чи іншою мірою постраждали п'ять мільйонів осіб, щонайменше 1,7 мільйона з них - діти. ВПП зазначає, що передусім допомагає людям, які повернулися в рідні місця, і дітям, які схильні до ризику недоїдання.

Нагадаємо, 1 липня ВПП ООН вирішила розширити операцію з надання термінової допомоги жителям Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram