ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція відпустила 40 осіб, затриманих на будівництві на Голосіївському проспекті

Кого саме затримували - протестувальників чи охоронців - не повідомляють.

Міліція відпустила 40 осіб, затриманих на будівництві на Голосіївському проспекті

Київська міліція відпустила 40 осіб, яких затримала вчора ввечері під час акції протесту проти будівництва багатоповерхівки на Голосіївському проспекті, 46.

Як наголошено на сайті МВС, 11 серпня о 19:30 біля будівництва в Голосіївському районі Києва почали збиратися незадоволені місцеві жителі. Серед них, як зазначено в повідомленні, були "агресивно налаштовані громадяни".

Близько сорока активістів перекрили рух транспорту проспектом Голосіївським у напрямку станції метро "Голосіївська". Згодом рух транспорту було відновлено.

"Після подій близько 40 громадян доправили в Голосіївське райуправління міліції, їхні особи встановлено. Чоловіків допитали і відпустили. У них вилучили низку предметів і скерували для проведення експертизи. Двох молодих людей затримали згідно зі ст. 208 КПК за вчинення кримінальних правопорушень. Тривають слідчі дії", - повідомляє МВС.

Нагадаємо, будівництво охороняли молоді люди з битами. Частину з них затримала міліція.

За версією незадоволених будівництвом на Голосіївському проспекті, 46, будівельна компанія ГЕОС, яка належить депутату Київради від УДАРу Миколі Негричу, намагається звести багатоповерхівку поруч із наявною забудовою. За словами мешканців, забудовник грубо порушує будівельні норми і не провів експертизи проекту, в результаті чого відбувається руйнування сусідніх будинків.

7 серпня біля цього будівельного майданчика відбулася бійка між охоронцями будівництва, мешканцями прилеглих територій і групою активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram