ГоловнаСуспільствоПодії

Голову Бобровицького району Чернігівської області спіймали на хабарі

Микола Супрун вимагав 50 тис. гривень за вирішення земельного питання.

Голову Бобровицького району Чернігівської області спіймали на хабарі
Фото: mvs.gov.ua

У Чернігівській області міліція затримала голову райдержадміністрації в момент отримання хабара.

Імені чиновника в прес-релізі МВС не вказано, однак коли копіюєш текст повідомлення, з'являється підпис до фото "Бобровиця_хабар". Також наголошено, що чиновникові 54 роки. Як кажуть на сайті Бобровицької райдержадміністрації, її головою є 54-річний Микола Супрун, призначений на цю посаду ще в.о. президента Олександром Турчиновим у травні 2014 року.

"Правоохоронці встановили, що до голови РДА звернувся директор одного з товариств із проханням змінити цільове призначення земельної ділянки загальною площею 0,4 га із земель сільськогосподарського призначення на землі під забудову котеджного містечка. За свою згоду у вирішенні цього питання і видачу відповідного розпорядження про зміну цільового призначення землі чиновник зажадав 50 тисяч гривень", - повідомляє МВС.

11 серпня під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій було зафіксовано факт вимагання й отримання головою райдержадміністрації частини хабара в розмірі 45 тисяч гривень. Правопорушника затримано, гроші вилучено.

Фото: mvs.gov.ua

Раніше за цим фактом прокуратура Чернігівської області відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram