ГоловнаСуспільствоВійна

Після "відведення озброєнь" бойовики 135 разів стріляли з "Градів"

Останніми днями обстрілу зазнало село Троїцьке.

Після "відведення озброєнь" бойовики 135 разів стріляли з "Градів"
Фото: facebook.com/ato.news

Після заяви бойовиків у березні про повне відведення реактивних систем залпового вогню від лінії фронту російсько-терористичні війська понад 135 разів стріляли з РСЗВ БМ-21 "Град" по території, контрольованій Збройними Силами України.

Про це йдеться в заяві керівника української сторони у Спільному центрі контролю та координації припинення вогню генерал-майора Бориса Кременецького.

Напередодні, 7 і 8 серпня, у вечірній час бойовики випустили по околицях н.п. Троїцьке, яке розташоване на кордоні Луганської та Донецької областей, близько 65 реактивних снарядів РСЗВ БМ-21 «Град». Обстріли вели з районів населених пунктів Калинове і Первомайськ.

Про ці факти проінформовано спостерігачів ОБСЄ, інспектори якої теж підтвердили ведення вогню бойовиками з «відведеного» важкого озброєння.

Проте 9 серпня о 21:40 і 21:44 проросійські сепаратисти знову випустили 40 реактивних снарядів з південної околиці н.п. Калинове по Троїцькому. Ба більше, за даними артилерійської розвідки, бойовики встановили РСЗВ «Град» лише за 10-15 метрів від житлових споруд.

Про те, що вогонь вели саме з РСЗВ «Град», свідчать не тільки результати візуального спостереження за обстрілами, а й огляд експертами СЦКК ділянок місцевості, куди влучили реактивні снаряди. Зокрема зафіксовано численні вирви завглибшки до метра і діаметром до 3 метрів, а також залишки реактивних снарядів «Град», випущених бойовиками.

Нагадаємо, за мінськими угодами, озброєння калібру понад 100 мм у березні мали відвести на відстань 30 км від лінії фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram