ГоловнаСуспільствоЖиття

У Видубицькому монастирі виставлять ікону рівноапостольної Марії Магдалини із часточкою мощей

Святиню надав бізнесмен Андрій Мацола.

4 серпня о 9:00 в Георгіївському соборі Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря відбудеться урочиста Божественна Літургія з нагоди Дня пам'яті святої рівноапостольної Марії Магдалини. Цього дня у монастирі перебуватиме ікона рівноапостольної Марії Магдалини з часточкою її святих мощей.

Ікона перебуватиме в монастирі до 10 серпня. Вона написана монахами зі святої гори Афон і подарована Андрієві Мацолі, українському бізнесмену та засновнику "Першої приватної броварні", який уже вдруге надасть її в День пам'яті святої для поклоніння і молебню, повідомляє ТСН.

Для довідки. Марія Магдалина - свята, рівноапостольна, мироносиця, - родом із містечка Магдали, яке колись було розташоване на берегах Генесаретського озера. У Євангелії нічого не сказано про її юність, але є згадки, що вона була красивою жінкою і нездужала на страшну хворобу - біснування (сучасною мовою - нервове захворювання). Після того, як Ісус вигнав з Марії сім бісів, вона змінила своє життя - залишила все і пішла за Христом, ставши Його ученицею. Марія Магдалина була вірна Христу не тільки в хвилини слави, а й у моменти приниження, коли сумніви долали навіть Його найближчих учнів. Можливо, саме тому їй першій з'явився Воскреслий Христос і повелів іти до апостолів, щоб повідомити їм радісну звістку воскресіння. Згодом, після Вознесіння, коли апостоли розійшлися з Єрусалиму проповідувати в усі кінці світу, разом з ними пішла і Марія Магдалина.

Кажуть, вона проповідувала в Римі і саме вона повідомила про Воскресіння Христа імператора Тиверія. За переказами, вона принесла йому червоне яйце як символ Воскресіння, символ нового життя зі словами: "Христос Воскрес!". Звідси і звичай дарувати один одному великодні яйця в день Світлого Христового Воскресіння, який поширився між християнами всього світу.

"Свята Марія Магдалина ввійшла в історію Церкви як рівноапостольна. Отримавши зцілення від Господа і почавши нове життя, вона вже ніколи не вагалася, а завжди йшла за Христом. Тому Господь, знаючи її вірність, саме їй першій з'явився після Воскресіння, і саме вона стала передвісницею Його Воскресіння для апостолів, ставши апостолом для апостолів, - розповідає намісник Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Єпіфаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram