ГоловнаСуспільствоВійна

За день бойовики 47 разів обстріляли позиції бійців АТО

Ситуація на Донбасі залишається напруженою

За день бойовики 47 разів обстріляли позиції бійців АТО
Блокпост боевиков на дороге из Донецка в Горловку
Фото: pawel.reszka.90

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається стабільно напруженою.

Станом на 18:30 бойовики здійснили 47 обстрілів позицій українських військових.

З опівночі протягом півгодини з боку окупованої Горлівки зі 152-міліметрової артилерії бойовики обстрілювали позиції бійців АТО поблизу селища Курдюмівка Донецької області. Практично одночасно, з 1:40, почався обстріл кількох позицій - з танка поблизу Майського, зі 120-міліметрових мінометів - в районі Авдіївки, зі 122-міліметрової артилерії поблизу Опитного. Також з мінометів калібру 120-мм обстріляли позиції українських військових в районі Мар'їнки.

О 16:20 сепаратисти активізувалися поблизу Щастя. Протягом декількох годин у напрямку Мілової Гори вони били по позиціях українських бійців з танка і 82-міліметрових мінометів.

"Турбуючий вогонь" бойовики вели по позиціях у районі Станиці Луганської, Пісків, Красногорівки, Опитного, Авдіївки, Миколаївки. Біля Новомар'ївки, Мар'їнки та Луганського працював ворожий снайпер.

Нагадаємо, бойовики знову почали використовувати важке озброєння при обстрілі позицій українських військових і населених пунктів. Так, зокрема, вперше за 5 тижнів вони застосували "Гради".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram