ГоловнаСуспільствоВійна

У Маріуполі протестують проти виведення військ із Широкиного

Патріоти встановлять наметове містечко біля блокпостів на шляху до Широкиного

У Маріуполі протестують проти виведення військ із Широкиного
В Мариуполе протестуют против ротации
Фото: 0629.com.ua

У Маріуполі сьогодні, 26 липня, стартує безстрокова акція "Маріуполь - це Україна" проти демілітаризації Широкиного і виведення з фронту добровольчих батальйонів.

Акція розпочалася о 10:00 на площі Свободи, звідки стартує Автомайдан до штабу сектору "М", передає місцевий сайт 0629.

Волонтери зазначили, що хочуть отримати роз'яснення, що відбувається в місті і як відбувається ротація.

"Ми не дамо вивести на ротацію з Широкиного наші добровольчі батальйони!" - стверджують активісти.

Також вони мають намір встановити намети біля блокпостів зі східного боку міста.

"Ми будемо охороняти наші батальйони, поки до нас не приїде гарант Конституції і не пояснить жителям Маріуполя, що означає "30-кілометрова зона демілітаризації" Широкиного, що таке "буферна зона" і як Маріуполь буде жити в цій зоні", - йдеться в повідомленні.

рисутні повідомили, що мають намір у складі протестної автоколони прибути в аеропорт Маріуполя для переговорів з керівником сектору "М". Головним питанням маріупольців залишається тема безпеки міста у світлі рішень "Нормандської четвірки" щодо практичного відведення сил АТО з Широкиного 3 серпня.

Фото: 0629.com.ua

Волонтер Галина Однорог повідомила, що має інформацію від комбата "Донбасу" про те, що його відкликано з підрозділу, що знаходиться в Широкиному для отримання письмового наказу, який стосується відведення батальйону від місць нинішньої дислокації в Широкиному.

Нагадаємо, в селі Широкине поблизу Маріуполя створять 30-км зону безпеки: сили антитерористичної операції і бойовики мають відвести важке озброєння від центру населеного пункту на 15 км. Сепаратисти покинули Широкине наприкінці червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram