ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ припинила ввезення зброї до Чернігова (оновлено)

Затримано 10 членів двох злочинних організацій

СБУ, прокуратура і міліція провели спецоперацію у Чернігівській області стосовно двох злочинних груп, які завозили в регіон зброю і боєприпаси з зони АТО.

"За попередньою інформацією, засоби ураження могли бути використані для влаштування диверсій і дестабілізації ситуації в обласному центрі. Також зловмисники планували створити розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території області та поза її межами", - повідомляє прес-центр спецслужби.

СБУ задокументувала спроби незаконно реалізувати ручний кулемет Дегтярьова (калібр 7,62 мм), два гранатомети РПГ, гранати "РГД-5" та "Ф-1", автомат "АК-47" (калібр 7,62 мм) і патрони до нього, пістолет марки "ПМ" і 5 тротилових шашок (200 г кожна). Зброю вилучено.

22 липня членів злочинних груп (переважно, це мешканці Чернігівської області) затримали "на гарячому" під час спроби збуту ще однієї партії зброї.

Загалом на квартирах і в офісах зловмисників вилучено 18 одиниць стрілецької зброї, 8 гранатометів РПГ-22, 13 ручних гранат, значну кількість боєприпасів, 10 протитанкових та протипіхотних мін, понад кілограм вибухівки, холодну зброю. Вилучено також близько 8 тисяч доларів. Наразі затримано 10 членів злочинних організацій.

В рамках кримінальних проваджень, відкритих за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, тривають обшуки та інші оперативно-слідчі дії.

Оновлення. Як повідомив начальник МВС у Чернігівській області Едуард Альохін, затримані не є представниками "Правого сектору", передає РБК-Україна.

Нагадаємо, 26 липня у Чернігові відбудуться вибори народного депутата. Основними претендентами на перемогу там вважаються Геннадій Корбан і Сергій Березенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram