ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики зміцнюють позиції на Донецькому напрямку, - Тимчук

Терористи стягують бронетехніку в "першу лінію"

Бойовики зміцнюють позиції на Донецькому напрямку, - Тимчук
Фото: EPA/UPG

Бойовики далі зміцнюють свої позиції і стягують військову техніку на Донецькому напрямку. Зокрема, триває висування сил і засобів "бригади" терористів з рубежу Моспине - Комсомольське безпосередньо в "першу лінію".

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір", депутат Дмитро Тимчук у Фейсбуці.

Також триває посилення Волноваського напрямку. Тут наголошується перекидання зі складу "бригади мотострілецького батальйону" сепаратистів з танковою ротою і засобами ППО в район Новобешеве - Старобешеве - Стила - Комунарівка. Частину сил (14 одиниць бронетехніки, з них 6 танків, і до 10 одиниць автотранспорту) перекинуто на південь через Тельманове з метою посилення тактичних груп терористів як безпосередньо в районі Новоазовська, так і розгорнутих північніше (навпроти Чермалик - Павлопіль).

У Донецьку триває концентрація бронетехніки і артилерії бойовиків відразу у кількох "парках бойових машин". Посилюється група, що оперує у напрямку Авдіївки. Зафіксовано перекидання двох батарей 122-мм гаубиць Д-30. На схід від Пантелеймонівки висунулося близько двох танкових рот за підтримки невеликого піхотного підрозділу, загалом - до 20 танків, а також кілька БТР і БМП. Від Комсомольського у напрямку Старогнатівки перекинуто танкову роту бойовиків (7 танків), у супроводі вантажного автотранспорту з боєприпасами і спорядженням (4 вантажівки).

Фіксується активне підвезення боєприпасів (122-мм реактивні снаряди до РСЗО БМ-21 "Град") у напрямку н.п.Фрунзе і Жолобок. Перевезення здійснюється Бахмутською трасою (за добу - 11 од. вантажного автотранспорту з боєприпасами).

На Луганському напрямку через Алчевськ на Стаханов і Первомайськ перекинуто 110-120 бойовиків (зі стрілецькою зброєю, а т.м. станковими гранатометами СПГ-9). У складі групи - 3 одиниці 120-мм мінометів.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики здійснили 86 обстрілів позицій сил АТО і двічі били по мирних населених пунктах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram