ГоловнаСуспільствоПодії

Порошенко скликав Військовий кабінет через події в Мукачевому

Бійцям "Правого сектору" вкотре пообіцяли справедливе розслідування.

Порошенко скликав Військовий кабінет через події в Мукачевому
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко скликав Військовий кабінет (робочий орган РНБО в особливий період) через події в Мукачевому, де в суботу сталася перестрілка за участю "Правого сектору".

Про це повідомив на сторінці прес-секретар президента Станіслав Цеголко у своєму фейсбуці. "Події в Мукачевому стануть головною темою Військового кабінету, який Президент проведе в понеділок", - написав він.

Тим часом голова СБУ Василь Грицак у коментарі "Цензору" знову заявив, що "правосєкам", які брали участь у перестрілці, гарантують  чесне і неупереджене розслідування, якщо вони добровільно складуть зброю. "Ми повинні спільними зусиллями якомога швидше відновити перебіг подій і визначити відповідальність", - підкреслив він.

"Упродовж розслідування буде дано визначення і мафіозним структурам області. І з такого розслідування треба було починати. Я запитав у представників "ПС": "А що ви зробили для того, щоб побороти мафію мирними, законними методами?" Немає відповіді. Це наша держава, і ми повинні змінювати її разом. Мої контакти не міняються, і керівництво "Правого сектору" не має жодних проблем довести до мене будь-яку інформацію", - додав він.

Грицак також пропонує в рамках боротьби з контрабандою, яка нібито стала причиною стрілянини в Мукачевому, якнайшвидше розпочати організацію спільних митних постів на державному кордоні з країнами Європейського Союзу і провести інтеграцію баз даних імпорту-експорту з митницями західних сусідів України.

Нагадаємо, що в суботу в Мукачевому сталася перестрілка за участю бійців "Правого сектору", міліцією та охороною нардепа Михайла Ланя. В результаті загинули 3 людини (дві з "Правого сектору" і один цивільний), поранено ще чотирьох цивільних, шістьох правоохоронців і чотирьох "правосєків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram