ГоловнаСуспільствоВійна

ООН надасть допомогу 500 тисячам жителів Донбасу

Продовольство додатково розподілятимуть у Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях

ООН надасть допомогу 500 тисячам жителів Донбасу
Фото: EPA/UPG

Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН ухвалила рішення про розширення операції з надання термінової допомоги жителям Донбасу.

Про це йдеться в поширеному в Женеві повідомленні прес-служби ВПП ООН.

Завдання нового етапу гуманітарної роботи полягає в тому, щоб продовольчу допомогу до кінця року могли отримати 500 тисяч осіб, які постраждали внаслідок конфлікту.

"Це майже втричі, ніж число людей, яким ВПП надавала підтримку з листопада 2014 року через розподіл продуктів у Донецькій і Луганській областях. Розширивши тепер своє сприяння, ВПП буде здійснювати розподіл продовольства додатково в трьох областях - Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій", - йдеться в повідомленні.

На нинішньому новому етапі роботи на сході України ВПП буде надавати підтримку нужденним "у школах, дитячих будинках, лікарнях та інших установах у районах, що не контролюються урядом, а також постачати додаткове продовольство з метою запобігання недоїдання серед дітей до двох років, які зазнають особливо високого ризику".

Також буде продовжено допомогу внутрішньо переміщеним особам у районах, контрольованих урядом, - вони будуть отримувати готівкові гроші і ваучери на продукти. В інших місцях серед нужденних будуть розподілятися продовольчі набори.

За оцінками ООН, в Україні налічується понад 1,3 млн внутрішньо переміщених осіб. Всесвітня продовольча програма розраховує на підтримку своєї гуманітарної операції країнами-донорами.

"Для продовження надання допомоги до кінця 2015 року ВПП терміново потребує 30,3 млн доларів", - наголошується в повідомленні прес-служби організації.

Нагадаємо, раніше в ООН заявляли про "надзвичайно складну" гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram