ГоловнаСуспільствоЖиття

"Кіборг" бореться за життя єдиного сина, потрібна допомога

Герою АТО Дмитру Сороці потрібні гроші на лікування дитини, день у лікарні коштує 1100 грн.

Дмитро Сорока "Ворон", командир взводу 93-ї ОМБр, захисник Донецького аеропорту, кавалер ордена Богдана Хмельницького III ступеня, бореться за життя єдиного сина, який у важкому стані перебуває у київській лікарні. Про це повідомив друг "Ворона" Ігор Пащенко на фейсбуці.

Дмитро з Микитою. Жовтень 2014. Відпустка після виходу з ДАП.
Фото: facebook.com (Ігор Пащенко)
Дмитро з Микитою. Жовтень 2014. Відпустка після виходу з ДАП.

Он рассказал, что Сорока прошел бои за Карловку, штурм Авдеевки и два самых жарких месяца в Донецком аэропорту. Демобілізувався у квітні цього року, відвоювавши рік на передовій і провівши взвод без загиблих до дембеля. Комбат і сам комбриг Мікац вмовляли Сороку залишитися на контракт - він міг би залишитися, якби не хвороба сина. "Порівняно з тим, як зараз, рік на війні можна вважати екстремальною відпусткою", - цитує Пащенко слова друга.

"Ворон" у Донецькому аеропорту
Фото: facebook.com (Ігор Пащенко)
"Ворон" у Донецькому аеропорту

"Ще у лютому захворів єдиний син Микита. Спочатку думали ГРЗ, потім грип, потім поставили діагноз - запалення легенів. До моменту демобілізації лікарі приголомшили підозрою на онкологію. Дмитро зрозумів, що у нього тепер інша війна і головний противник - недуга, що вразила його сина.

Весь цей час митарства по лікарнях, аналізи, медикаментозні процедури і... Відсутність діагнозу. Наразі є список можливих варіантів, серед яких - автоімунні захворювання, лімфоми та лейкози. Поки через незадовільний стан Микити лікарі відклали пункцію кісткового мозку, яка може прояснити ситуацію. Зараз основне медикаментозне лікування спрямоване на штучне підтримання імунітету, який повністю відсутній через регулярне вживання антибіотиків, і на боротьбу із запаленнями товстої кишки, селезінки та інтоксикацією крові, що призвело до неусвоєння їжі.

Зараз лікування триває у 16-й міській дитячій клінічній лікарні, лікарі досвідчені і знають, що робити, стан стабілізували, і перевели Микиту з реанімації у терапевтичний бокс", - написав Пащенко.

Микита Сорока
Фото: facebook.com (Ігор Пащенко)
Микита Сорока

Вартість лікування Микити - занадто висока для батька, який працює фізиком, науковим співробітником у Національному Науковому Центрі "Харківський фізико-технічний інститут" .Один день хлопця у лікарні коштує приблизно 1100 грн.

"Основний дохід (у Сороки - ред.) був від робіт у ЦЕРНі на великому адронному колайдері. Зараз, не маючи можливості надовго залишити хворого сина, змушений відмовитися від цих відряджень", - написав друг "кіборга".

Він зазначив, що грошей катастрофічно не вистачає. Нещодавно хлопчикові допоміг танцювальний колектив "Натхнення", в якому він займався бальними танцями, але зібраних 7000 грн вистачило на ліки на 4 дні.

"Дмитро довго відмовлявся від моєї пропозиції звернутися до вас по допомогу, але зараз ситуація така, що змушений хапатися за будь-яку можливість. Звертаюся до всіх, хто допомагав Дмитру та його бійцям на фронті, до всіх небайдужих - допомогти вилікувати його сина Микиту, допомогти повернутися Дмитру з війни", - додав Пащенко.

Карта ПриватБанку для пожертв: 5168 7423 0893 0852 (Сорока Дмитро В'ячеславович).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram