ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму заборонили знімати журналістам ATR, "15 минут", "Крым.Реалии" та QHA

Дві установи кримськотатарської культури попередили журналістів про неможливість зйомок

У Криму заборонили знімати журналістам ATR, "15 минут", "Крым.Реалии" та QHA
Фото: Дарья Чабанова

У Криму журналісти ATR, "15 минут", "Крым.Реалии" та QHA стали персонами нон грата.

Про це повідомила заступник генерального директора телеканалу ATR Лілія Буджурова.

"Задзеркалля! Співробітники телеканалу ATR, які працюють у Криму на законних підставах, надаючи свідоцтво від Роскомнагляду про реєстрацію, видане "Квінмедіа", стали персонами non-grata не лише для офіційних органів, а й для "своїх"", - написала Буджурова у Facebook .

Також вона повідомила, що останніми днями дві установи кримськотатарської культури попередили журналістів про неможливість зйомок.

"При цьому вони посилаються на лист з Міністерства внутрішньої політики та інформації РК, в якому рекомендується не пускати на свою територію журналістів, які представляють ATR, "15 минут", "Крым.Реалии" і QHA", - повідомила Буджурова.

Буджурова висловила своє обурення ситуацією, що склалася.

"А дихати нам можна у себе на батьківщині? Якщо так піде й далі, то нам відмовлятимуть у медичній допомозі в поліклініках, не продаватимуть продукти в гастрономах, висаджуватимуть з громадського транспорту, зобов'яжуть носити на одязі жовту зірку, а на руках зроблять татуювання з табірним номером", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше турецька моніторингова група зафіксувала порушення прав людини в Криму. А ОБСЄ засудила порушення свободи ЗМІ у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram