ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери зняли ролик до Дня кримськотатарського прапора

В Україні стартувала кампанія "Два прапори - єдина країна"

Волонтери зняли ролик до Дня кримськотатарського прапора
Фото: Сергей Нужненко

До Дня кримськотатарського прапора, який цього року відзначають 26 червня, українські волонтери зняли відеоролик "Два прапори - одна країна", що символізує єдність українського і кримськотатарського народів.

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

Цього тижня по всій Україні стартувала кампанія "Два прапори - єдина країна". У п'ятницю в різних містах країни пройдуть заходи, присвячені Дню кримськотатарського прапора. Зокрема в Києві учасники заходів розгорнуть найбільший в Україні кримськотатарський національний прапор.

Зазначимо, що влада анексованого Росією Сімферополя вже тричі відмовила організаторам у проведенні заходів до Дня кримськотатарського прапора. У зв'язку із цим кримських татар на півострові закликають відзначити цей день "підняттям національного прапора у себе вдома і прикрашанням ним своїх машин".

День кримськотатарського прапора заснували 2009 року.

Нагадаємо, міська "влада" Сімферополя не дозволила організаційному комітету молоді кримських татар провести в мікрорайоні Фонтани Дня кримськотатарського національного прапора. Таке рішення пояснили тим, що нібито на цей день у цьому місці вже заплановано інші заходи. Раніше під аналогічним приводом кримським татарам відмовили в проведенні Всекримського жалобного мітингу 18 травня, хоча у вказаному місці жодна інша кримськотатарська організація нічого не проводила.

Оргкомітет вирішив повторно подати заявку на проведення свята 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram