ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль заявив про затримання двох бійців "Торнадо", які планували вбивство начальника облуправління МВС

Військові носили шеврони "Торнадо", але офіційно в роті не рахувалися

Москаль заявив про затримання двох бійців "Торнадо", які планували вбивство начальника облуправління МВС
Фото: Макс Левин

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль заявляє про затримання Службою безпеки двох чоловіків, одягнених у форму роти Міністерства внутрішніх справ "Торнадо", за підозрою в підготовці вбивства начальника обласного управління МВС Анатолія Науменка в Лисичанську.

Про це повідомляє офіційний сайт Москаля.

"Кілька годин тому співробітники СБУ та МВС затримали в Лисичанську двох кілерів, які готували вбивство начальника ГУМВС у Луганській області Анатолія Науменка. Затримані є так званими добровольцями міліцейської роти "Торнадо" (вони носили відповідні шеврони, але офіційно в роті не рахувалися)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що 22 червня підозрювані через лісосмугу, в обхід блокпостів, вирушили із села Привілля (де розташовувалася база "Торнадо") в Лисичанськ і оселилися в міні-готелі. Один з них, 37-річний снайпер, який і мав вчинити вбивство Науменка, а інший, 58-річний його соратник, мав страхувати основного кілера.

При затриманні у бійців вилучили пістолет Макарова, який перебуває на балансі "Торнадо", мисливський карабін "Вепр" з оптичним прицілом, дві гранати РГД-5 і 47 патрони різного калібру.

Під час допиту "кілер" підтвердив, що готував замах на Науменка, знав його місце роботи, проживання та основні маршрути пересування, а причиною є помста за виведення "Торнадо" з Луганської області.

Нагадаємо, 17 червня правоохоронці затримали вісьмох бійців роти "Торнадо", в тому числі її командира Руслана Онищенка за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів проти мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram