ГоловнаСуспільствоВійна

Батальйон "Торнадо" після затримання кількох бійців зайняв кругову оборону

Москаль надав список злочинів з-поміж бійців батальйону

Батальйон "Торнадо" після затримання кількох бійців зайняв кругову оборону
Геннадий Москаль
Фото: Макс Левин

Батальйон МВС "Торнадо" зайняв кругову оборону і вивів на позицію техніку у зв'язку із затриманням кількох його бійців, заявив голова Луганської області Геннадій Москаль.

"Учора співробітники Головної військової прокуратури, ГПУ на чолі із заступником генерального прокурора Анатолієм Матіосом затримали 12 учасників підрозділу "Торнадо", у тому числі командира Руслана Онищенка, який переховувався у Дніпропетровську. Щоб зреагувати на очищення батальйону, командири середньої ланки не дали можливості провести слідчі дії у приміщенні батальйону недалеко від Лисичанська, забарикадувалися і попередили про застосування вогнепальної зброї проти співробітників міліції та Генеральної прокуратури України", - повідомляє прес-служба Луганської обладміністрації.

За даними Москаля, сьогодні ситуація вкрай напружена.

"Бійці батальйону "Торнадо" зайняли кругову оборону, вивели на позицію техніку, яку вони вкрали після військових дій на Дебальцевському плацдармі", - заявив він.

Москаль також оприлюднив свої звернення до голів СБУ, МВС і ГПУ, в яких викладено злочини батальйону "Торнадо". Згадано також батальйон "Чернігів".

Голова Луганської області вимагає роззброїти ці підрозділи.

Нагадаємо, батальйон "Торнадо" створили замість розформованого за мародерство батальйону "Шахтарськ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram