ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ оприлюднила нові правила перетину лінії розмежування

Перетин лінії розмежування на громадському транспорті заборонено

СБУ оприлюднила нові правила перетину лінії розмежування
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України заборонила перетин лінії розмежування у зоні АТО на громадському транспорті, тобто в'їзд і виїзд з територій, підконтрольних ДНР/ЛНР.

Про це йдеться в оновленому на 16 червня Тимчасовому порядку контролю над переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію дотику у межах Донецької та Луганської областей.

"Перетин лінії зіткнення громадським пасажирським транспортом забороняється, за винятком нерегулярних перевезень для окремих організованих груп людей (біженців, дітей для оздоровлення та відпочинку), за відповідними дозволами, виданими згідно з рішенням КЦ (координаційного центру, - ред.)", - йдеться у документі.

Крім того, в зоні АТО посилюється контроль перевірки транспорту і фізичних осіб. Транспорт тепер перевірятимуть у три етапи. Також вводяться поняття блокпостів першого і другого рубежу, де будуть перевірятися документи та транспорт. Для контролю між ними вводиться талон, у якому буде зазначено дані про кількість пасажирів, а також вид та обсяг вантажу.

Для перетину лінії розмежування на Донбасі на автомобільному транспорті будуть діяти такі контрольні пункти в'їзду/виїзду: "Лисичанськ", "Зайцеве", "Георгіївка", "Бугас", "Гнутове", "Новоайдар". Контрольні пункти на залізничних шляхах будуть діяти на станціях "Червоний Лиман", "Костянтинівка", "Переїзна", "Волноваха".

Правилами перетину лінії розмежування дозволяється виїзд із зони АТО без перпустки в разі загрози життю та здоров'ю.

Особам, які народилися в 1998 р. і пізніше і в результаті проведення АТО не змогли отримати паспорт громадянина України, дозволено перетинати лінію зіткнення "за умови пред'явлення копії або оригіналу свідоцтва про народження або іншого документа, який підтверджує особу та дає можливість ідентифікувати людину, обов'язково із супроводжуючою особою".

Скасовано необхідність отримувати окрему перепустку на особистий автотранспорт.

Крім того, розширено перелік випадків, в яких можуть відмовити в дозволі на перетин лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram