ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежники готують нову пінну атаку на нафтобазі

На майданчику "БРСМ-Нафти" зібрали 180 рятувальників і 40 одиниць техніки

Пожежники готують нову пінну атаку на нафтобазі
Фото: mns.gov.ua

Рятувальники готуються до нових пінних атак, щоб загасити пожежу, яка сьогодні поновилася на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Васильковим.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

"Станом на 17:30 готується пожежний танк Міноборони для проведення розчищення території і триває підготовка до проведення пінних атак", - йдеться в повідомленні.

При цьому голова ДСНС Микола Чечоткін запевнив, що вся необхідна техніка для ліквідації пожежі зараз перебуває на території нафтобази. "Ми відвели тільки малогабаритну техніку, яку неефективно на даному етапі застосовувати. Зараз на території бази перебувають 180 рятувальників і 40 одиниць пожежної техніки. Цього достатньо для того, щоб утримувати ситуацію під контролем", - зазначив Чечоткін.

Фото: mns.gov.ua

Нагадаємо, що нафтобаза під Васильковом загорілася ще в понеділок увечері. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. У вогні загинуло 5 осіб (працівник нафтобази, троє рятувальників і залізничник), ще 15 постраждали.

У п'ятницю вдень Чечоткін заявив, що пожежники завершили ліквідацію вогнищ. Але близько 11:50 в суботу на одному з великих резервуарів сталася розгерметизація, внаслідок чого знову піднявся вогонь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram