ГоловнаСуспільствоПодії

На нафтобазі залишилося загасити три великі цистерни (оновлено)

Вранці в четвер стався новий вибух

На нафтобазі залишилося загасити три великі цистерни (оновлено)
Фото: mns.gov.u

На нафтобазі "БРСМ-Нафти" під Васильковом станом на 6:00 четверга горить одна ємність із пальним.

Про це повідомляє офіційний сайт Державної служби з надзвичайних ситуацій. "Станом на 8:30 11 червня залишається горіти ще одна ємність з пальним об'ємом 900 кубометрів і 13 ємностей об'ємом 50 кубометрів", - йдеться в повідомленні. До ліквідації пожежі залучено 303 рятувальників і 45 одиниць техніки.

Однак до 11-ї години кількість охоплених вогнем цистерн зросла до трьох. Як повідомляє прес-служба ДСНС, о 10:15 стався вибух двох нових ємностей по 800 кубічних метрів. Також продовжують горіти 13 невеликих ємностей по 50 кубометрів. "Горіння трьох ємностей контрольоване. Загрози розповсюдження вогню в бік нафтобази KLO, військової частини немає. Постійно здійснюється спостереження та моніторинг ситуації, працюють три бойові відділення. Ми контролюємо 50% території нафтобази. Зараз почали відкачувати нафтопродукти з ємностей, які вціліли і підтікають", - розповів начальник служби Микола Чечоткін.

До ліквідації пожежі залучено також ще 400 міліціонерів і нацгвардійців.

Напередодні ввечері на нафтобазі стався вибух 4-5 цистерн. Оскільки вибух був прогнозований, заздалегідь відвели всю техніку й особовий склад. Саме тому жертв і постраждалих немає.

Нагадаємо, 8 червня на території "БРСМ-Нафти" біля Василькова сталося займання одного з резервуарів із пальним. Згодом вогонь перекинувся на інші резервуари. 9 та 10 червня на нафтобазі сталася низка вибухів.

Усього в результаті пожежі загинули 4 осіб і постраждали 12. Іще один рятувальник не виходить на зв'язок. Гасіння пожежі триває досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram