ГоловнаСуспільствоВійна

ДНР-ЛНР відкликають свої поправки до Конституції зі згадкою про Крим

Проекти інших поправок сепаратисти запропонували ухвалити "без зволікання"

ДНР-ЛНР відкликають свої поправки до Конституції зі згадкою про Крим
Фото: EPA/UPG

Самопроголошені Донецька і Луганська "народні республіки" відкликають свої проекти поправок у Конституцію України, у яких згадуються Крим і Севастополь.

Про це повідомляє сепаратистський сайт "Донецкое агентство новостей" з посиланням на спільну заяву "повпредів" ДНР і ЛНР у Контактній групі Дениса Пушіліна та Владислава Дейнего.

"ДНР і ЛНР безумовно вважають Крим частиною Росії. Понад те, наші республіки теж в ідеалі хотіли б увійти до складу Російської Федерації", - йдеться у "заяві". При цьому Пушилін і Дейнего підкреслили, що статус ДНР і ЛНР має визначатися рамками Мінських угод.

"Хочемо підкреслити, що ці угоди підтримуються нашим союзником Росією. За цими угодами необхідно визначити статус Донбасу саме через поправки до Конституції України. А в українській Конституції є статті про Крим", - йдеться у тексті.

Зазначається, що Крим при цьому згадується виключно у техніко-юридичному сенсі. "Жодного змістового навантаження ця згадка не має. З тієї простої причини, що Крим не є і не може бути предметом Мінських переговорів", - йдеться у тексті.

Проекти інших поправок ДНР і ЛНР пропонують Україні ухвалити "без зволікання".

Нагадаємо, 9 червня сепаратисти опублікували свої додатки і зміни у Конституції, у яких Донбас і Крим називають "невід'ємною частиною України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram