ГоловнаСуспільствоПодії

Кличко відмовився залишати кіоски в переході метро "Харківська"

Мер вважає шантажем перекриття проспекту Бажана.

Кличко відмовився залишати кіоски в переході метро "Харківська"
Перекрытый проспект Бажана

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що не виконуватиме вимог торговців залишити кіоски в переході станції метро "Харківська".

"Сьогодні вночі на станції метро "Харківська" демонтували дві незаконні споруди, які стояли всупереч нормам пожежної безпеки, не кажучи вже про незручності для проходу людей. Тепер група торговців перекриває проспект Бажана і вимагає від влади прибути, щоб вирішити конфлікт. Мабуть, просто на дорозі вирішити, шантажем і створенням незручностей для багатьох людей, які їдуть уранці на роботу", - написав Кличко у своєму фейсбуці.

"Скажу одне: конфлікт полягає в тому, що Київ захаращений незаконними МАФами! Які заважають людям у місті ходити, їздити, які створюють у багатьох випадках небезпеку. Кияни вимагають порядку. І його буде наведено! Торгівля буде тільки законною. Зустрічатися, розмовляти з ініціативними групами я готовий. Але не влаштовувати шоу на дорозі, коли, порушуючи закон, від мене вимагають його порушити, залишивши незаконні кіоски!" - додав мер.

Нагадаємо, правоохоронці та комунальники в ніч проти середи перекрили підземний перехід на станції метро "Харківська" в Києві і почали демонтаж кіосків. Власники кіосків і торговці (близько 50 осіб) у відповідь перекрили проспект Бажана. На проспекті зробили барикаду з ящиків, будівельного сміття і сміттєвих баків.

Згодом для проїзду відкрили лише по одній смузі в кожен бік. На проспекті Бажана утворився багатокілометровий корок.

Столична влада проводить кампанію знесення кіосків, дозволів на яких або немає, або їх неналежно оформили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram