ГоловнаСуспільствоВійна

Суд залишив антимайданівця Топаза під вартою до 13 серпня

Кромський подав скаргу "на неправомірні дії співробітника СІЗО"

Суд залишив антимайданівця Топаза під вартою до 13 серпня
Фото: mvs.gov.ua

Київський районний суд Харкова продовжив активісту Антимайдану Гнату Кромському на прізвисько Топаз запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 13 серпня.

Про це повідомляє місцевий сайт "АТН".

Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури. У свою чергу, Кромський подав скаргу "на неправомірні дії співробітника СІЗО". Скаргу направлено в прокуратуру області для проведення перевірки.

На сьогоднішньому засіданні Облрада і Держпром заявили цивільні позови до Кромського про відшкодування збитку на загальну суму 875 тис.грн

Нагадаємо, Кромський в лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку у Києві. У Мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну. Також у березні минулого року його затримали за організацію та участь у масових заворушеннях під час штурму Харківської ОДА.

Кромський став відомий за позивним "Топаз" після появи в Інтернеті відео, знятого в таборі "Антимайдану" в Маріїнському парку у 2013 році. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до Кромського: "Топаз, дай команду!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram