ГоловнаСуспільствоПодії

Лідером миколаївських сепаратистів виявився "мужик у стрінгах"

Василькевич-Довлатову світить дві статті Кримінального кодексу

Організаторами зібрання, на якому планувалося оголосити про створення "Народної ради Миколаєва", були координатор "Народної ради Бессарабії" Анжеліка Шапошникова і журналіст "Подробності.mk.ua" Євген Василькевич (Довлатов), більше відомий як "мужик у стрінгах" або FEMEN-мен.

Про це пише УНІАН з посиланням на свої джерела.

Василькевичу можуть оголосити підозру за 263-ю статтею Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Джерела повідомляють, що під час обшуку його квартири знайшли гранату Ф1 з запалом. Загалом у справі НРМ, яку порушено за 110-ю статтею КК (сепаратизм), затримано 52 людини.

Фото: podrobnosti.mk.ua

Василькевича-Довлатова раніше помічали і серед одеських сепаратистів. 16 квітня одеське видання "Думская" повідомило, що кілька активістів громадської організації "Креативна молодь +" (більш відома, як "Чоловічий Femen") разом з учасниками "Народної ради Бессарабії" закликали одеситів до створення культурної автономії південного заходу, а також до миру в усьому світі.

Фото: dumskaya.net

Утім, "Подробности.mk.ua" згодом заявили, що Василькевич перебував на мітингу за редакційним завданням.

Цей чоловік став відомим у липні 2011 року, коли разом із представницями руху "Фемен" покупався у фонтані на Майдані Незалежності у Києві, за що отримав від журналістів прізвисько "мужик у стрінгах". У 2014 році Довлатов облився кров'ю на Одеському кінофестивалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram