ГоловнаСуспільствоЖиття

Гей-парад назвали умовою безвізового режиму

Від ЛГБТ-прайду нібито залежить доля європейської інтеграції України.

Гей-парад назвали умовою безвізового режиму
Фото: EPA/UPG

Від того, як пройде Марш рівності в Києві, залежить, чи надасть Євросоюз Україні безвізовий режим, заявив нардеп Сергій Лещенко.

"Цими вихідними вирішується доля європейської інтеграції України", - написав депутат у фейсбуці.

Свої висновки Лещенко базує на розмові з послами Швеції та Франції. За його інформацією, до керівництва київської міліції днями ходили дипломати з посольств Німеччини, Франції та представництва Євросоюзу говорити про забезпечення безпеки цього заходу.

"Заборона дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації є одним із зобов'язань України для отримання безвізового режиму з Євросоюзом. Тому що йдеться не про "збочення" - мова про права людини, які завжди актуальні", - підсумував депутат.

Нагадаємо, раніше Дмитро Ярош заявив, що "Правий сектор" збирається зірвати Марш рівності, який заплановано на 6 червня. При цьому він описав гомосексуалістів як "хитрих і агресивних грішників-марксистів". Мер Києва Віталій Кличко на своєму сайті також закликав ЛГБТ-спільноту не проводити марш цього року, щоб не нагнітати ситуацію в місті.

Зазначимо, що представники ЛГБТ-спільноти чотири рази намагалися провести в Києві Марш рівності, але тільки одна спроба - 2013 року - увінчалася успіхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram