ГоловнаСуспільствоПодії
Спецтема
"Исламское государство"

СБУ виявила в Україні членів "Ісламської держави"

П'ять потенційних бойовиків намагалися переправитися через Україну в Туреччину.

СБУ виявила в Україні членів "Ісламської держави"
Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Терористична організація "Ісламська держава" використовувала Україну як перевалочний пункт для своїх бойовиків, повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"СБУ спільно з партнерськими спецслужбами здійснює заходи, спрямовані на припинення функціонування каналів переправлення бойовиків міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" через Україну і Туреччину в сирійсько-іракський зону, а також із цього регіону - в країни Європи. Цікаво, що представники цієї терористичної організації намагалися використати нашу зосередженість на подіях на сході задля створення в Україні своєї перевалочної бази. Не вдалося", - написав він у фейсбуці.

За даними Лубківського, 3 червня СБУ разом з Державною міграційною службою затримала п'ятьох іноземців - двох росіян, узбека, таджика і казаха, - які чекали на переправлення через Туреччину до Сирії.

"У результаті вжитих заходів трьом іноземцям скорочено терміни перебування в Україні і щодо двох ухвалено рішення про примусове повернення в країну походження", - повідомив Лубківський.

"Ісламська держава" на сьогодні є найнебезпечнішим терористичним угрупованням, яке намагається створити на території Близького і Середнього Сходу, а також в Африці ісламський халіфат. Зараз вони ведуть успішну війну на території Сирії та Іраку, незважаючи на те що втратили близько 10 тисяч осіб за дев'ять місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram