ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб дозволив застосовувати артилерію в районі Мар'їнки

Бойовикам дадуть відсіч по повній

Генштаб дозволив застосовувати артилерію в районі Мар'їнки
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Генеральний штаб ЗСУ дозволив силам АТО застосувати артилерію в районі Мар'їнки і Красногорівки.

"Для зупинки ворожого наступу і щоб уникнути втрат серед військовослужбовців, українське командування, попередивши усіх міжнародних партнерів, мусило застосувати артилерію, яка до цього знаходилася у визначених Мінськими домовленостями районах у тилу", - повідомила прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

Повідомляється, що близько 4 години ранку російські терористи, цинічно нехтуючи Мінськими домовленостями, почали масований наступ на українські позиції.

"Найбільшого удару завдано у районі населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка, поблизу Донецька. Так, у напрямку Мар'їнки ворог кинув у бій проти українських військ понад десять танків і до тисячі осіб живої сили. Наступ підтримують самохідні гармати 2С1 "Гвоздика". На інших напрямках наступ на наші позиції також підтримується вогнем із гармат і важких мінометів, які, до речі, згідно з Мінськими домовленостями, мали відвести на 25 і більше кілометрів від лінії зіткнення", - додали у Генштабі.

Нагадаємо, наразі відомо про загибель одного українського військового і поранення близько 30 бійців у боях біля Мар'їнки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram