ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області оголошено про підозру 313 бойовикам і поплічникам, - Аброськін

Керівник Донецької міліції відзвітував за п'ять місяців роботи

У Донецькій області оголошено про підозру 313 бойовикам і поплічникам, - Аброськін
Фото: mvs.gov.ua

За 2015 рік у Донецькій області було зареєстровано 13 885 кримінальних злочинів, у тому числі 5984 тяжких та особливо тяжких.

Про це повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на прес-конференції, присвяченій підбиттю підсумків діяльності обласної міліції за 5 місяців, повідомляє сайт МВС.

Аброськін зазначив, що пріоритетними напрямками роботи міліції зараз є виявлення та притягнення до відповідальності активних учасників незаконних збройних формувань і вилучення зброї та вибухівки.

З початку року оголошено про підозру 313 бойовикам і поплічникам терористів, з них 268 особам - за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та 45 особам - за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації). Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

З незаконного обігу міліціонери вилучили 163 одиниці вогнепальної зброї (кулемети, автомати, карабіни, гвинтівки, пістолети, револьвери, атипова зброя), 52 939 боєприпасів (гранатомети, гранати, патрони, вибухові пристрої, міни, снаряди, підривники та ін.), а також понад 50 кг вибухових речовин. Відкрито 438 кримінальних проваджень за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

"З початку 2015 року в області було скоєно 105 умисних убивств, з них 76 - розкрито, зокрема ряд резонансних, таких, як убивство співробітника міліції в Маріуполі, розправа над працівником СБУ в Волновасі, розстріл колишнього заступника міського голови Слов'янської міської ради та його водія, вбивство таксиста з Артемівська", - зазначив Аброськін.

Також було зареєстровано 218 розбійних нападів, розкрито 59. "Зростання цього виду правопорушень пов'язане з тим, що міліція реєструє також розбійні напади, вчинені на тимчасово окупованих територіях. З початку року зафіксовано 71 такий злочин. Це ж стосується і угонів автотранспорту, яких скоєно всього 382, з яких 165 - у зоні окупації", - зазначив Аброськін.

Нагадаємо, штат міліції Донецької області за останній час зменшився майже втричі - з 18 тисяч співробітників до 7,8 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram