ГоловнаСуспільствоВійна

Затриманий ГРУшник: бойовики ЛНР - п'яниці та колишні зеки

Александров розповів, як його загін переходив кордон

Затриманий ГРУшник: бойовики ЛНР - п'яниці та колишні зеки
Фото: EPA/UPG

Затримані під Щастям російські спецназівці Олександр Александров та Євген Єрофєєв дали інтерв'ю Reuters, розповівши про обставини свого полону і перебування в полоні.

За словами Александрова, їхній загін із 200 осіб направили в Україну 26 березня. Перед тим перетином кордону їх змусили здати жетони та відзнаки, а також переодягнутися у різний камуфляж, щоб стати схожими на бойовиків ЛНР.

Опинившись у Луганській області, його підрозділ зайнявся розвідкою для сепаратистів, стверджує Александров. За його словами, у бойових діях проти українських військових переважно брали участь нерегулярні сили сепаратистів. Одного разу помилково вони ледь не відкрили вогонь по російських військах.

"Мені здається, їм треба пити поменше. Половина з них - колишні зеки", - розповів Александров.

Бій 16 травня, коли його разом із Єрофєєвим поранили, нібито був першим для Александрова за весь час перебування в Україні. Російський військовий додав, що коли його, пораненого в ногу, знайшли українські військові, він подумав, що його вб'ють. Але замість цього його відвезли до шпиталю і почали лікувати.

Видання зазначає, що Александров і Єрофєєв хочуть до Росії, але не знають, як житимуть у країні, яка їх зреклася. "Я можуть зрозуміти, звичайно, чому вони відвернулися від мене як від військовослужбовця, але я все ще громадянин моєї країни. То принаймні не відвертайтеся від мене як громадянина", - заявив Єрофєєв.

"Це страшно. Не думаю, що там мені хтось скаже "спасибі". Думаю, що мої найбільші пригоди почнуться, коли я повернуся додому", - додав він.

Нагадаємо, міноборони Росії заявило, що Александров і Єрофєєв на момент свого затримання 16 травня не були чинними військовослужбовцями збройних сил РФ, але служили раніше.

Для самих спецпризначенців це стало новиною - вони заявили, що не звільнялися з російської армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram