ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ провела обшук у київському офісі UniСredit Bank

Силовики провели заходи в рамках боротьби з тероризмом, до самого банку претензій немає

СБУ провела обшук у київському офісі UniСredit Bank
Фото: http://novostey.com

Співробітники Служби безпеки проводять слідчі дії в київському офісі UniСredit Bank у рамках розслідування кримінального провадження за фактами фінансування тероризму.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська, передає РБК-Україна.

"Зараз проводяться окремі слідчі дії в рамках кримінального провадження, яке розслідується за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу (фінансування тероризму). До банку претензій немає. Розслідування проводиться щодо діяльності фізичних та юридичних осіб, які використовували рахунки в цій банківській установі для фінансування тероризму, зокрема фінансування діяльності так званих ДНР і ЛНР", - заявила Гітлянська.

Представники банку заявили, що обурені такими діями силовиків.

"Сьогодні Головне управління СБУ провело обшук і вилучення документів щодо деяких клієнтів і партнерів в UniCredit Bank. У своїх діях вони посилалися на рішення Печерського райсуду міста Києва з розслідування кримінальної справи за статтею "Фінансування тероризму". Банк надав всю інформацію, на яку був щапит, максимально сприяючи слідству", - повідомили в банку.

Представники фінустанови заявили, що "здивовані самими методами роботи правоохоронних органів", оскільки банк завжди надає таку інформацію за рішеннями суду у встановлені терміни, і вдаватися до обшуку не було ніякої необхідності.

Нагадаємо, раніше Україна заблокувала 14 млн гривень на рахунках "міністрів" ЛНР і ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram