ГоловнаСуспільствоПодії

Апеляційний суд Києва залишив екс-депутата Криму в СІЗО

Генпрокуратура підозрює Ганиша в держзраді

Апеляційний суд Києва залишив екс-депутата Криму в СІЗО
Василий Ганыш (архив)
Фото: feodosea.com

Апеляційний суд Києва 18 травня прийняв рішення залишити в СІЗО екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша. Про це Крым.Реалии повідомив адвокат Ганиша Андрій Руденко.

Адвокат назвав рішення суду «політично мотивованим» і зазначив, що суду не надали вагомих доказів провини його підзахисного.

«Усі фахівці, слідчі і прокурори, з якими я спілкувався, при тому пакеті документів, який подавався до суду, прийшли до висновку, що прокуратура спрацювала на "двійку" і не надала жодного вагомого доказу. Без докорів суспільству і журналістам, утім хочу зазначити, що громадська думка заочно, без суду, винесла свій вирок, що Ганиш - сепаратист», - сказав Руденко.

«Прокуратура, на жаль, не шукає і не шукала винуватих осіб в анексії Криму. Мій клієнт просто попався «на дурняка». Не надано жодного доказу, немає жодного свідчення, що шукають винуватих. Можу сказати, що наші громадяни, наше суспільство не захищені», - наголосив Руденко.

Адвокат додав, що на суді Василь Ганиш згадав про траурну дату річниці депортації кримськотатарського народу і нагадав, що надавав допомогу кримським татарам, коли був діючим депутатом у Криму.

«Лідери кримськотатарського народу не виступили на підтримку, незважаючи на допомогу і добре ставлення. Він, як і раніше, солідарний, але залишився незрозумілим», - додав адвокат.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 29 квітня обрав кримському екс-депутатові Василю Ганишу запобіжний захід - два місяці арешту. За рішенням суду, він пробуде в СІЗО до 25 червня. 28 квітня його затримали при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Ганиша взяли під варту, оскільки він був у розшуку і Генпрокуратура винесла йому підозру у скоєнні державної зради. За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram