ГоловнаСуспільствоВійна

МЗС РФ виступило проти залучення США до контактної групи щодо Донбасу

Російська сторона продовжує наполягати на "діалозі з Донецьком і Луганськом"

МЗС РФ виступило проти залучення США до контактної групи щодо Донбасу
Сергей Рябков

Російська сторона не фіксує зрушень у позиції з боку США щодо України. Особливих змін у риториці також немає. У зв'язку з цим немає особливого сенсу і резону в залученні американців до "нормандського формату". Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, передає "Российская газета".

"Ми, зрозуміло, кожен контакт з американськими колегами використовуємо для того, щоб спонукати їх до відмови від деструктивної риторики, а найголовніше, до коректування політики в українському напрямку. Було б перебільшенням сказати, що досягнуто потрібних результатів", - зазначив дипломат.

Як пояснив Рябков, "наша логіка зводиться до того, що в інтересах стабілізації та врегулювання Київ має вступити в прямий діалог з Донецьком і Луганськом, імперативно утриматися від якихось спроб силової дестабілізації, і ця логіка буде нами просуватися й далі".

Заступник міністра підтвердив, що під час спілкування представники США проявляли інтерес не тільки до "нормандського формату", а й до Контактної групи щодо України.

"Прагнення американської сторони долучитися до роботи в цих форматах я фіксував давно, але ми не бачимо резону і сенсу в цьому. Тому питання залишається риторичним, зараз у цій площині так ситуація не виглядає", - підсумував представник МЗС РФ.

Нагадаємо, помічниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, перебуваючи в Києві, зробила таку заяву: "Наш головний меседж під час відвідування України - демонстрація того, що США готові бути глибше втягнутими для забезпечення повного виконання мінських домовленостей щодо безпеки, політичних аспектів, а також гуманітарної допомоги".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram