ГоловнаСуспільствоВійна

У Сумах затримали міліціонера-вербувальника "ЛНР"

47-річний житель Лисичанська вступив до лав бойовиків навесні 2014 року

У Сумах затримали міліціонера-вербувальника "ЛНР"
Фото: lugansk-online.info

Служба безпеки України затримала в Сумах колишнього міліціонера за підозрою у співпраці з бойовиками самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"У Сумах співробітники СБУ затримали колишнього працівника міліції з Луганської області, який вербував новобранців "на службу "терористичної організації ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Установлено, що навесні 2014 року 47-річний житель Лисичанська вступив до лав бойовиків. Спочатку він чергував на блокпостах терористів зі зброєю, яку він отримав від ватажка

незаконного воєнізованого формування "Привид" ("Призрак") Олексія Мозгового. Також зловмисник керував порядком служби на цьому блокпосту. Крім того, він організовував патрулювання Лисичанська і вербування нових терористів.

Після звільнення Лисичанська українськими військовими проти колишнього міліціонера було розпочато кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу (створення не передбачених законами воєнізованих формувань або участь у їхній діяльності). Щоб уникнути відповідальності, у червні 2014 року зловмисник переїхав до Сум, де влаштувався охоронцем приватної фірми.

У Сумах його й затримали співробітники СБУ і передали Управлінню МВС у Луганській області для подальшого проведення досудового слідства.

Нагадаємо, раніше суд Вінниці засудив до дев'яти років позбавлення волі бойовика терористів "ЛНР" із т.зв. "батальйону Лєшого".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram