ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі 11 травня загинули троє українців

МЗС фіксує постійне порушення режиму припинення вогню

На Донбасі 11 травня загинули троє українців
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 11 травня, унаслідок безперервних обстрілів з боку бойовиків на Донбасі загинули троє українців.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час "круглого столу" на тему: "Гуманітарна допомога міжнародних організацій і держав-донорів: як уряд країни, що приймає, може їм сприяти", інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Київ фіксує постійне порушення режиму припинення вогню з боку терористів.

"У нас спостерігається постійне порушення режиму припинення вогню. Тільки вчора вбито трьох українців і кількох поранено", - сказав він.

Глава Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що 11 травня бойовики обстріляли з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї населений пункт Щастя. За його інформацією, вогонь вівся з правого берега річки Сіверський Донець, окупованого терористами.

"Руйнувань житла та інфраструктури не було, проте унаслідок обстрілу вогнепальне поранення отримав 28-річний військовослужбовець. Зараз поранений перебуває в районній лікарні", - повідомив Москаль.

Крім Щастя бойові дії протягом вчорашньої доби велися у Станиці Луганській та Троїцькому (Попаснянський район у Дебальцевому).

"Стрілянина з автоматичної зброї, обстріли з гранатометів і мінометів мали локальний характер, інформації про постраждалих людей або пошкоджену інфраструктуру не надходило", - повідомив глава Луганської військово-цивільної адміністрації.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що від початку бойових дій на сході України загинули 1675 військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram