ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко побував на демонстрації українських аналогів ПТРК Javelin

Президенту показали "Стугну" і "Квітник"

Президент Петро Порошенко у понеділок відвідав навчальний центр "Десна" Збройних сил України у Чернігівській області, де йому показали сучасну високоточну зброю вітчизняного виробництва, протитанкові ракетні комплекси і керовані ракети, повідомляє прес-служба президента.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

На базі випробувального полігону проведено стрільби з ракетних комплексів "Стугна" (аналоги американських Javelin), "Комбат", "Корсар" і з комплексу керованого артилерійського снаряда "Квітник". Також президенту показали зразки гранатометів, броньованої військової техніки і новітнього комплексу розвідки - в цілому понад 20 зразків.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Порошенко зазначив, що у зв'язку з тим, що агресор широко застосовує танки, українська армія потребує сучасних протитанкових озброєнь. "За повідомленнями наших розвідок, якщо готується наступ, то основна небезпека, на яку покладається наш ворог, агресор - це рух танкових колон. Сьогодні ми продемонстрували, що українські Збройні сили будуть готові їх зустріти найсучаснішою, високоточною, найтехнологічнішою зброєю", - підкреслив президент (цитата за "Українськими новинами").

Нагадаємо, "Стугна-П" є українським аналогом американського ПТРК Javelin, призначеного для знищення бронетехніки, захищених об'єктів (типу бункер, ДОТ, ДЗОТ) і малошвидкісних цілей, що низько летять (вертольотів і безпілотників). Є першим серійним ПТРК третього покоління. Javelin за низку характеристик називають зброєю майбутнього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram